Suspensia hamacelor în natură sau în casă

Primul pas este să căutăm doi copaci potriviți, atât ca și distanță dintre ei, cat și ca rezistență. Distanța potrivită în cazul unui hamac de 3m lungime ar fi de 3.6-4.6m sau în cazul în care nu aveți ruleta la voi undeva la 6 pași normali. Estimarea rezistenței copacului va veni odată cu experiența, dar pană atunci vă recomandăm să alegeți copacii totuși cu grijă.

Pasul doi ar fi legarea chingilor sau a corzilor de de suspensie. Aici ne referim la acea bucată de chingă sau coardă, care are menirea de a îmbrățișa copacul și de care se va atașa bucla hamacului. În cazul hamacului de 3m lungime, la doi copaci situați la aproximativ 5m distanță, vă recomandăm să prindeți pe trunchiul copacului sistemul de suspensie la o înălțime de 1,8 m. Desigur este deosebit de important ca cele două puncte de suspensie să fie la aceași înălțime, altfel riscați o poziționare incomodă a hamacului.

Pasul trei este atașarea hamacului la sistemul de suspensie. Acest lucru are loc de regulă prin carabiniere sau alte sisteme de atașament. Important este să încercați să obtineți un unghi de 30 de grade între linia orizontală și linia sistemului de suspensie la copac.

Pasul patru ar fi verificarea înălțimii deasupra solului la care se află hamacul sub sarcină. Va recomandăm o înlățime de aproximativ 50cm.

Astfel suspensia hamacelor va fi corect pozitionată.