Mărimile generale ale hamacelor

Luând în considerare mărimile generale ale hamacelor, atunci când alegeți un hamac, dimensiunea lui este de mare importanță. Lățimea hamacului influiențează foarte mult confortul lui precum si poziția în care este ancorat.

Hamacele simple

Hamacele cu o lățime minimă de 140cm intră în categoria hamacelor simple, pentru o persoana. Ele sunt mai ușoare, ocupă mai puțin spațiu, pot fi instalate cu ușurința in camere mici, pe terasă sau chiar si pe balcon, fiind optime pentru a le instala chiar si acasa pe timp de iarnă. Poziția celor două puncte de suspendare nu ar trebui să fie plasată mai jos de 120cm.

Hamacele noastre simple

Hamac simplu pentru o persoana

Hamacele duble

Hamacele cu o lățime minimă de 160cm intră în categoria hamacelor duble, pentru una sau doua persoane. Acestea sunt mai mari, mai confortabile și oferă spațiu suficient pentru două persoane. Pentru a suspenda un hamac dublu, este nevoie de o distanță minimă de 310cm între cele 2 puncte de ancorare iar înălțimea la care este ancorat sa nu fie mai mică de 140cm.

Hamacele noastre duble

Hamac dublu, pentru una sau doua persoane

Hamacele familiale

Hamacele cu o lățime mai mare de 180cm intră în categoria hamacelor familiale și sunt destinate pentru una, doua  sau mai multe persoane. Indiferent dacă stă în el una, două sau mai multe persoane este de neegalat din punct de vedere al confortului. Pentru a suspenda un hamac familial, este nevoie de o distanță minimă de 360cm între cele 2 puncte de ancorare iar înălțimea la care este ancorat sa nu fie mai mică de 160cm.

Hamacele noastre familiale

Hamac de familie, pentru mai multe persoane