Interținerea hamacului pentru o durată lungă de viață

“Fiecare cum își așterne patul așa va dormi”... este adevărat și în cazul hamacelor. Nu numai la modul de a instala un hamac, dar și în cazul intreținerii hamacului. Deși regulile de intreținere sunt simple și puține, trebuie avut în vedere că hamacul ca și simbolul relaxării, să nu cadă pradă neglijenței.

Interținerea hamacului începe cu copacul, defapt cu mediul în care folosim hamacul: ai grija copacilor, că de ei depinde experiența ta de hămăceală!

Descalță-te! Hamacul este mai mult decât un pat și nici în pat nu urci în ghete. Este oaza ta de liniște, casa ta temporară și mobilă. Deci simte-te acasă și fixeazăți regulile casei. La tine se fumează în pat? Dacă da, riști să-ți dai foc la hamac... La tine se mănâncă în pat? Dacă da riști să murdărești hamacul ...

Regulile ți-le impui singur. Hamacul poate fi casa ta, iar acasă faci ce și cum vrei tu.

Îți recomandă totuși să nu strângi hamacul ud sau dacă totuși trebuie, atunci să-l scoți la uscat. Altfel se va mucegăi.

Îți recomandăm de asemenea să nu lași la soare neutilizat. Razele UV vor decolora hamacul și pot afecta negativ rezistența materialului.

Hamacele se pot spăla ușor, dar trebuie avut în vedere că sunt fabricate din materiale sintetice și că pot avea și piese metalice. Deci scoate cârligele sau carabinierele și pune-l la spălat la temperatură mică (30 de grade Celsius), la program scurt de 30 de minute.

Și nu uita: “Fiecare cum își așterne patul așa va dormi”!!!

Interținerea hamacului